10 szórakoztató karácsonyi film, hogy ünnepi hangulatba kerülj

Mi is lehetne jobb annál, mint az ünnepek alatt egy kényelmes ágyban pihenni? Egy kényelmes ágyban pihenni, és közben egy karácsonyi filmet nézni! Vagy kettőt. Vagy tízet... Összeállítottunk egy listát a 10 kedvenc karácsonyi filmünkből. Ezek egészen biztosan melegséget csempésznek a szívedbe az ünnepek alatt. Boldog karácsonyt!

10: Reszkessetek betörők! (Home Alone)

Kevés szórakoztatóbb dolog van annál, mint amikor a karácsonyi ünnepek alatt egyedül maradt kisgyerek a szülei házát hatalmas csapdarendszerré változtatja két ügyetlen (de nagyon vicces) betörő kivédésére. Ha te is szereted ezt a klasszikust, kezd ezzel a karácsonyi mozimaratont. Jó hír, hogy a film nagy sikere további folytatásokat hozott, amelyek szintén felkerülhetnek a filmlistádra.

9: A Grincs (How the Grinch Stole Christmas)

Amikor Dr Seuss klasszikus karácsonyi története 2000-ben egy nagy költségvetésű filmmé változott, világszerte számos gyerek követelte a szüleitől, hogy a moziban megnézzék Jim Carrey-t, aki ellopta a karácsonyt. A film vicces, ünnepi, és éppen csak egy picit ijesztgeti a gyerekeket, így tökéletes választás egy családi mozizáshoz az ajándékok kibontása után.

8: Télapu (The Santa Clause)

A legjobb, ha rögtön a szakállas fickóról szóló filmmel kezdünk. A Télapu egy 1994-ben készült kedves vígjáték, ami egy egyszerű férfiről (Tim Allen) szól , aki élete legfontosabb szerepében találja magát, miután véletlenül egy balesetet okozott, amelyben az igazi Télapó leesett a tetőről. Ahogy mondtuk: aranyos, vicces és tökéletes film a Szentestére!

7: Igazából szerelem (Love Actually)

Mintha Hugh Grant mindig igéző szemeibe nézni nem lenne elegendő... ez a film szívmelengető történeteket mesél el emberekről, akik megkeresték a karácsonyi boldogság személyre szóló verzióját. Szerelem, barátság, önfeláldozás a szeretteinkért... készítsd oda a papírzsebkendőt, mert szükséged lesz rá!

6: Karácsonyi lidércnyomás (The Nightmare before Christmas)

Tim Burton filmjei mindig különlegesek, ez pedig még a többinél is különösebb. Egyszerre fantasztikus történet, fülbemászó musical, nevettető vígjáték, megrendítő dráma és csodálatos animációs film. Ráadásul nem csak a karácsonyról, hanem egy másik ünnepről is szól: a Halloweenről. Egy filmmel tehát két ünnepet is letudhatsz!

5: Drágán add az életed (Die Hard)

Igazi akciófilm-kedvelőknek szóló ajánlat! Lehetnek egy karácsonyi filmben fegyverek? Naná! És gonosz terroristák? Naná! Akár még egy nagyszájú zsaru is? Naná! A Drágán add az életed című filmben mindez és még Bruce Willis is benne van. Arról nem is beszélve, hogy a filmnek számos folytatása született, így ha akarod, akciódús karácsonyod lehet.

4: Tapló télapó (Bad Santa)

Valami komorabbra vágysz? Egy csavaros, tiszteletlen, vicces és gúnyos filmre? Akkor a Tapló télapó neked készült. Ebben nem az ajándékosztó, mindig kedves és jókedélyű szakállas bácsi játssza a főszerepet. Hanem Billy Bob Thorton, az alkalomhoz egyáltalán nem illő, de annál viccesebb elf!

3: Szörnyecskék (Gremlins)

Az 1984-es évek horrorklasszikusa! Gondoltál már arra, hogy Szentestén horrorfilmet nézz? A gonosz kis lények, a sok sikítás, a rosszabbnál rosszabb dolgok nem igazán illenek az év legmeghittebb napjához, ugye? De a Szörnyecskék kivételt jelent. Ki ne szeretné ezeket az aranyos kis szőrmók rémeket? De figyelj, hogy ne érje őket nedvesség! Tartsd távol az éles fénytől! És ami a legfontosabb: hiába sírnak, hiába könyörögnek, soha, de soha ne etesd meg őket éjfél után!

2: Az élet csodaszép (It’s a Wonderful Life)

Ez a film hetven éves, (1946-ban készült!), de még mindig a karácsonyi filmlisták élére kerül. Hogy miért? Mert egy csodálatos és időtlen karácsonyi történet. Ha mostanában elgondolkodtál az életed értelmén, ez a film segít majd abban, hogy örömöt találj benne, és széppé váljon a karácsonyod.

1: Csoda a 34. utcában (Miracle on 34th Street)

Az utóbbi évtizedekben számos változatát elkészítették ennek a remek karácsonyi történetnek, de még mindig a Maureen O’Hara és John Payne főszereplésével 1947-ben készült eredeti a legjobb. Ez a csodálatos film még a legnagyobb szkeptikusok karácsonyi csodákba vetett hitét is visszaadja. Tudod ki az igazi télapó? Ezzel a filmmel talán megtudod...