6 könnyű és takarékos lépés a hálószobád felújításához

Kicsit eleged van a hálószobádból? Lehet, hogy itt az ideje átalakítani! Ha a lakásod kedvenc helyiségét új ruhába öltözteted, az a hangulatodat is feldobja. Igen, tudjuk: Le vagy égve, és nincs pénzed a felújításra. De ez nem probléma, mert pénztárcabarát ötleteinknek köszönhetően nem kell mélyen a zsebedbe nyúlnod ahhoz, hogy hálószobád stílusa megújuljon. Készen állsz? Akkor vágjunk bele!

Vigyél egy kis életet a hálószoba falai közé!

Most nem éppen a heves ágyjelenetekre gondolunk, (de persze a világért sem akarunk ilyesmiről lebeszélni.) Most szó szerint értjük, tehát szerezz be a hálószobádba néhány szép szobanövényt.Rendkívül jól néznek ki, és a extra oxigént juttatnak a hálóteredbe. Ha azért aggódsz, mert feledékenységből elfelejted az öntözésüket, vegyél kaktuszokat, mert azok roppant sokáig bírják víz nélkül.

Újíts be valami régebbit.

Tudjuk, hogy a jó bútornak borsos az ára, az olcsó meg pont úgy is néz ki: olcsó. Tehát nem is tanácsoljuk, hogy ilyesmivel kísérletezz, ez nem lenne részünkről bölcs dolog. Van azonban más megoldás is. Keress olyan használt bútort, amivel teljesen átalakíthatod a hálószobád jelenlegi stílusát. A másodkézből vásárolt tárgyak nem kerülnek sokba, és ha vigyázol rájuk, hosszú évekig veled lehetnek. Böngészd át az online hirdetéseket, menj el a bolhapiacra, vagy nézz el néhány garázsvásárba. Ha találsz valamit, csiszold át, fesd le, vagy pácold be, és már készen is van a vadonatúj bútorod.

Varázsold újjá az ágyadat!

Az ágy a hálószoba központi eleme, így rögtön magához vonzza a tekintetet. Ha valóban szembeötlő változtatásokat akarsz az alvótérben, kezdd az átalakítást az ággyal! Egy új ágynemű-garnitúra már félsiker. Játssz a különböző stílusokkal, színekkel és textúrákkal, hogy valami egyénit alkoss. Egy menő ágytakaró, egy érdekes mintájú pléd vagy néhány puha párna szintén költségtakarékos, ám látványos újítást jelent.

Használd ki a fehér falak felületeit!

A hálószobádnak a személyiségedet kell visszatükröznie és úgy kell érezned, hogy ez a hely egy biztonságos menedék számodra. Ha azonban a falak üresek, a hálód leginkább szállodai szobára vagy kórteremre emlékeztet. Fesd át a falakat a kedvenc színedre, akaszd ki a legkedvesebb emlékeket ébresztő fényképeidet, vagy keress egy posztert, ami jókedvre derít és hangulatosabbá teszi a hálószobádat. Csak arra vigyázz, hogy ne túlozd el. Ha egyszerre túl sok minden kerül a falra, az akár rendetlennek is hathat, ezt pedig biztosan nem szeretnéd.

Szerezz be egy jó szőnyeget!

Egy szőnyeg markáns stíluselem lehet, ráadásul nem feltétlenül kerül egy vagyonba, és könnyen lecserélheted, ha meguntad. Ha allergiás vagy, vásárolj egy könnyen tisztítható fajtát, és rendszeresen mosd ki a mosógépben. Győződj meg arról, hogy illik a helyiség bútoraihoz, meg színeihez, és már kész is van a megújult hálószoba!

Ha pedig most csak ennyire telik, rendezd át a bútorokat

Van, hogy nem futja új dolgokra, de a találékonyság és a kísérletezés semmibe sem kerül.  A bútorok átrendezéséhez csak némi időre és izomra van szükség. Gondold át, készíts fejben variációkat, majd valósítsd meg a kifundált tervet. Hálószobád így teljesen megújulhat anélkül, hogy anyagi áldozatokat kellene hoznod. Érdemes a munka előtt lemérni a helyeket és a bútordarabokat, hogy ne menetközben érjen meglepetés, és ne veszíts időt. Ha pedig már minden stimmel, csak veselkedj neki, és told/húzd a bútorokat az új helyükre!