Pihenj a sikerért

Itt vannak a karácsonyi ünnepek, amikor az embernek végre több ideje marad arra, hogy pihenjen. Ilyenkor jobb esetben nem csak egy hétig lazítunk, hanem az elmúlt egy év fáradalmait is kipihenjük. 

Azonban alvás és pihenés közben jönnek a legnagyobb ötletek. Ezeket gyűjtöttük neked össze, hátha az idei ünnepek alatt neked is születik egy világmegváltó ötleted.

Milliót fialó álmok: Terminátor

Te is láttad a Terminátor című filmet, ugye? Tetszett? Az nem kifejezés: minden benne van, amit egy filmtől várunk: rengeteg akció, rengeteg izgalom és rengeteg Arnold Schwarzenegger. Tudtad, hogy James Cameronnak akkor jutott eszébe a hidegvérű cyborg gyilkos figurája, amikor kényelmes ágyában lázasan feküdt otthon? És a legfontosabb: el tudod képzelni, mennyivel többet hozott volna ez a film a konyhára , ha Cameron Napsie matracon aludt volna?

Álmok, amelyeket ma is énekelnek: Yesterday

Melyik a kedvenc Beatles számod? Sokak számára ez a Yesterday, egy szomorú, mégis furcsamód bátorító ballada egy szakításról. Tudtad, hogy Paul McCartney úgy ébredt egy kiadós alvás után, hogy a ma már legendás dal szólt a fejében? Biztosan Napsie matracon aludt (csak vicceltünk, sajnos akkor a Napsie még nem létezett).

Álmok, amelyek milliók meséjévé változtak: Twilight

Szereted a vámpírokat és a vérfarkasokat? Nem olyan régen kiderült, hogy tinik és felnőttek milliói szeretik őket. Stephenie Meyer, a megfilmesített könyvek írója azután vetette papírra a történeteket, miután egy tökéletes lány és egy helyes vámpírfiú szereleméről álmodott.

Álmok, amelyek számos területen előre mozdították a tudomány fejlődését

A periódusos rendszer létrehozásával Dmitrij Mengyelejev kétségtelenül nagyot alkotott a kémiatudományok területén, ráadásul azt beszélik, hogy mindez egy álomnak köszönhető. A matraca annyira jó volt, hogy álmában szinte az egész táblázat elkészült, és ébredés után az orosz vegyésznek csak apróbb változtatásokat kellett rajta tennie.

Álmok, amelyek segítettek megérteni az univerzumot

Albert Einstein, tudod a viccesen kócos hajú tudós, akit a Földön valaha élt legokosabb emberek között tartanak számon, azután kezdett híres relativitáselméletén gondolkodni, miután tinédzserként néhányszor furcsákat álmodott. Hogy miről szóltak az álmok? Tehenekről, amelyek áramütés hatására ugrottak egy nagyot és egy gazdáról, aki a távolból figyelte őket. De nem is ez a lényeg. A lényeg, hogy az elméletre egy álom vezette rá Einsteint, és fogadni mernénk, hogy ő ekkor egy nagyon kényelmes matracon aludt.

Álmok, amelyek érmeket érnek

Jack Nicklaus a történelem egyik legjobb golfjátékosa. Sokan álmélkodtak sikeres karrierje során, hogy milyen tökéletes eredményre képes egy-egy ütéslendítés nyomán. Nicklaus elmondta, hogy a golfütő általa használt fogástechnikáját álmából tanulta. Több sikeres sportoló is beszámolt arról, hogy legnagyobb sikereiket általában egy kiadós alvás után érték el. Ugye tudod, hogy mire van szükséged, ha mindez igaz? Egy Napsie matracra!

Összefoglalás

Vitathatatlan tény, hogy a mindennapok teljesítményeit és sikereit csak kipihent testtel és elmével vagyunk képesek elérni. Más szóval megfelelő minőségű alvásra van szükségünk ahhoz, hogy otthon, a munkahelyen vagy az iskolában jól teljesítsünk. Egy jó matrac pedig egészen biztosan segít abban, hogy minőségi alvásban legyen részünk. Bárcsak kapni lehetne egy ilyen fantasztikus matracot...