Készíts saját karácsonyi koszorút!

Idén is hamarosan elérkezik az advent, és az ünnepi időszak köszöntésének egyik legjobb módja a saját kézzel készített karácsonyi dekoráció.

Hoztunk neked egy útmutatót, amelynek segítségével egy modern és könnyen elkészíthető koszorúval díszítheted fel az otthonodat.

 

Szükséges anyagok és eszközök:

  • Olló
  • Koszorúalap: ideális esetben 30 cm átmérőjű (de saját magad is elkészítheted néhány mogyoró- vagy fűzfagallyból)
  • Dekorációs műbogyók (az ünnepibb hatás kedvéért kombinálhatod őket fenyőágakkal)
  • Kartonpapír (halvány arany vagy ezüst)
  • Erős ragasztó

Először válaszd ki a színvilágot Koszorúdat elkészítheted egyszínű levelekkel, de ugyanannak a színnek a különböző árnyalataival színátmenetet is kialakíthatsz. Mi 2 darab, krémszínű (azaz meleg vanília árnyalatú), csillámos felületű A4-es kartonlapot használtunk. Ez szinte bármelyik kreatív és hobbiboltban kapható.

 

1. lépés:

Ollóval vágd ki a leveleket a kartonpapírból (hosszuk legyen kb. 7 cm). Nem feltétlenül kell előre megrajzolnod őket, szabad kézzel is kivághatod a leveleket. Ezáltal természetesebb lesz a hatás és izgalmasabb a munka.

 

Pasul 2

Fordíts meg a leveleket úgy, hogy a matt oldaluk legyen felül, majd egy sniccerrel óvatosan karcolj mindegyik felezővonalába egy nem túl mély vonalat. Ezzel egy barázdát hozol létre, amelynek mentén a levelek könnyen és tisztán behajthatók. Amikor végeztél a karcolással, kissé hajtsd befelé a levelek széleit a fényes oldalukon. A karcolt vonalnak köszönhetően egyszerűen hajlanak.

 

3. lépés:

Ragaszd a leveleket a koszorúalapra. Minden levelet tarts lenyomva a helyén egy kis ideig, amíg a ragasztó meg nem köt. A ragasztás során váltogasd a levelek alaphoz viszonyított szögét, hogy koszorúd alakja szép legyen.

Ha gondolod, ugyanabban az irányban is felragaszthatod őket körben, így klasszikusabb karácsonyi hatást érhetsz el.

 

4. lépés:

Ragaszd vagy kösd a bogyókat és a fenyőágakat (opcionális) a koszorú alapjára. Bátran kísérletezz, és használj más díszeket is. Több dekorelemmel a koszorú tömöttebb lesz.

Menj kissé távolabb, és gyönyörködj a művedben!