Nagyon sikeres emberek 8 reggeli szokása

 

A jó alvás fontos, de a jó reggel még fontosabb! A sikeres emberek tudják ezt, így olyan reggeli szokásaik vannak, amelyek segítenek nekik a céljaik eléréséhez szükséges eredmények elérésében. Te is szeretnél sikeresebb lenni? Szeretnéd a reggeleidet hatékonyabban tölteni? Vagy egyszerűen csak eleged van abból, hogy folyton késésben vagy, éhes vagy, pizsamában kapkodsz, és a fogkrém elkenődik az arcodon? Eláruljuk, mit tegyél másképp!

Állj meg egy pillanatra!

Igen, jól olvastad. Minden reggeled versenyfutás az idővel, aggódsz, hogy elkésel, és általában reggelente úgy érzed, hogy kicsúszik az életed az irányításod alól? Pedig nem kellene így lennie! Ha időben kelsz fel, a tied lehet néhány perc ellazulás, összeszedheted a gondolataidat, és fel tudsz készülni az előtted álló új napra.

Aludj eleget!

Mondjuk ez inkább egy esti vagy éjszakai szokás, de hatásai főleg a reggeleidben fognak megmutatkozni. A lényeg, hogy időben feküdj le, hogy legalább 8 órát tudj aludni. Ha így teszel, a reggeleid remekül indulnak, és örömmel kezdesz el minden új napot.

Tartsd a környezetedet rendezetten!

Nos ez ismét nem egy szigorúan vett reggeli szokás, de az biztos, hogy megkönnyíti a reggeleidet. Nem tudod, hogy mit vegyél fel? Nem találod a cipődet? Fogalmad sincs, hol lehet a sminkkészleted? Nincs egy tiszta bögre a konyhaszekrényben? Ha ügyelsz a rendre, könnyebbé válnak a dolgok, és a reggeleid is sokkal hatékonyabbak lesznek.

Kezdd azzal, amihez a legkevesebb kedved van!

Mindannyian igyekszünk a „nemszeretem“ dolgokat elhalasztani, de ez valahogy sosem sül el jól. Ha egy kellemetlen feladat lebeg a fejed felett, sokkal nehezebb a jelenre koncentrálni, ezért jobb, ha minél előbb megcsinálod a mumus tennivalódat. A sikeres emberek a legnehezebb feladataikat veszik előre, és mindig a könnyebbek felé haladnak. Neked is ki kellene próbálnod!

Válts reggeli testmozgásra!

Már a reggeli edzés gondolata is kínzásnak tűnik? Lehet, de próbáltad egyáltalán? Időbe telhet, amíg megszokod, de ha már a napi rutinod szerves részévé vált, nagyon nehezen mondanál le róla. A sikeres emberek reggel edzenek, egyrészt azért, mert ilyenkor van rá idejük, másrészt viszont mert a testmozgás felébreszti őket, és erőt ad nekik.

Egyél egy jó reggelit!

Tudjuk, hogy már számtalanszor hallottad, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, de ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni. De ennél is fontosabb a kiegyensúlyozott étrend, tehát hogy az étkezéseid , sok zöldségből, valamint fehérjedús és hasznos zsírokat tartalmazó élelmiszerekből álljanak.

Tűzz ki célokat!

Ha nem tudod, hogy mit akarsz elérni, honnan tudhatod, hogy sikeres vagy? A célok azért is nagyon fontosak, mert irányt mutatnak, és átvezetnek a napon. Erre pedig a reggelek egyenesen tökéletesek. Szánj rá pár percet, gondold végig a dolgokat, majd tartsd be az adott napra kialakított tervedet.

Kelj fel egy órával korábban!

Igen, a jó alvás fontos, tehát nem azt kérjük, hogy abból csípj le egy órát. Alakítsd úgy a napodat, hogy korábban ágyba kerülj, így korábban is tudsz felkelni, tehát a napot is mások előtt kezdheted el. Csak képzeld el: előtted van egy gyönyörű napfelkelte, egy bögre frissen főzött kávé és egy személyes győzelmekkel teli nap. Már holnap reggel is a tiéd lehet!

A sikereséghez elengedhetetlen a pihenés, tedd ezt meg egy Napsie matracon ;)